Miten päästä eroon niska-, hartia- ja selkäsärystä?

Tajusin vasta joidenkin kuukausien shindo-harrastuksen myötä, ettei minun enää tarvinnut käydä hierojalla. Niska-, hartia- ja alaselkäkivut olivat sulaneet pitkissä venytyksissä ja rentousharjoituksissa. Osasin myös paremmin tunnistaa ne hetket, kun oli aika kiinnittää enemmän huomiota kehonhuoltoon ja venyttelyyn. Tutustuin siis paremmin omaan kehooni ja sen viesteihin. Japanilaisen Ohashin ihastuttava opus "Kehon kieli" kertoo ikivanhoista hoitoperinteistä, joiden avulla voidaan hoitaa ja parantaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Kehon, mielen ja hengen yhteys ja omien vahvuuksien löytäminen sekä heikkouksiin mukautuminen ovat avainasemassa tässä prosessissa. Shindon perusajatus toistaa tätä periaatetta: opi tuntemaan itsesi, tulemaan toimeen luontaisten heikkouksiesi kanssa ja käyttämään vahvuuksiasi. Nykyajan ihmisen heikko kohta on monesti niskan ja selän alueen kiputilat ja jäykkyydet. Työasennot, nykyiset työmuodot, liiallinen istuminen ja stressi vaikuttavat kaikki näille alueille. Sanotaan myös, että jos ihminen elää itselleen väärällä tavalla, juuri hartiat ja selkä kertovat siitä kipuilulla.

Jos haluat kokeilla, kuinka shindovenyttely hoitaa niska- ja selkäkipujasi, voit aloittaa tällä yksinkertaisella venytyksellä. Kaikilla shindovenytyksillä on tietty elin, jota se hoitaa. Meridiaanivenytykset kohdistuvat ihon ja lihasten välissä oleviin energiakanaviin, joiden tukokset aiheuttavat kipuja ja sairauksia.


Kuva Sport-lehti 01/2012


Tämän venytyksen nimi on Kolmoislämmittäjä- ja sydämenhallitsijavenytys. Venyttelyasentoa voi tukea laittamalla tyynyn takapuolen ja polvien alle, jolloin siinä on mukavampi viipyillä. Omilla shindotunneillani teemme venytyksen usein aluksi itsenäisesti, ja käyn tukemassa ja rapsuttelemassa osaa venyttelijöistä. Sitten vaihdamme jalat ja käsivarret toisinpäin ristiin ja hakeudumme tekemään venytystä parin kanssa selät vastakkain. Viime tunnilla eräs ryhmäläinen kertoi, että tuntui sille, kuin autossa olisi penkinlämmittimet aivan tulikuumana! Kaverin selkä antaa tukea ja lämpöä, ja yhteiset energiat hoitavat venytyksen aikana. Venytyksestä löytyy myös tamperelaisen shindo-ohjaaja-hoitaja-kouluttaja Laura Kokkosen tekemä video

Ohashin sanoin: Kaikki tieto on jo sinussa itsessäsi. Sinun ei tarvitse lukea elämäntaito-oppaita, käydä spesialisteilla tai kuunnella luentoja uusista menetelmistä. Sinun pitää vain tutustua itseesi. Shindo, tie sydämeen, on minun tapani olla läsnä omalle itselleni.

Ei kommentteja