Kiinnostaako sinua palautuminen, rentoutuminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi?

Olen ottanut sydämeni asiaksi naisten, erityisesti äitien, palautumisen ja voimaantumisen. Ehkäpä omat rankat pikkulapsiajat, jatkuva äärirajoilla jaksaminen töissä ja kotona sekä hankala sairastuminen avasivat silmäni näkemään, että asiat voisivat olla toisin. Jos olisin sanonut useammin ei, jos olisin antanut miehenkin hoitaa osansa, luottanut muihin, pyytänyt apua, jäänyt jo aiemmin pois töistä ja panostanut omaan lepoon ja rentoutumiseen... Jos olisin paremmin kuunnellut kehoni viestejä jo ennen kuin se tilttasi totaalisesti, olisin levännyt ennemmin kuin pusertanut viimeiset hikipisarat pakkoliikunnassa ja suorittaen töitä ja kotia. Luulin, että on normaalia olla niin väsynyt - sitä paitsi kuuluisa ruuhkavuosi-termi kuului joka tuutista niin usein, että kuvittelin kaikkien olevan samassa jamassa.

Nyt, ehkä pahimmasta selvinneenä (huraaaa!) ja uutta uraa luomassa sydämestä käsin, ymmärrän paremmin. Osaan myös katsoa ympärilleni ja aistin samoja yliväsyneitä fiboja niin monella naisella, äidillä. Tiedän, etteivät muiden ohjeet ja hyvää tarkoittavat neuvot hidastaa auta, kun olet väsymyksen ja suorittamisen suossa. Jokaisen täytyy löytää itselleen sopivat keinot hidastaa ja opetella elämään uudella tavalla. Itseään kuunnellen, itselleen hyvää suoden, itsestään todellista huolta pitäen.

Minulla tuo keino on ollut jo vuosia shindo-rentoutusmenetelmä. Viime viikonlopun peruskurssin jälkeen olen yhä vakuuttuneempi siitä, mitä lempeät venytykset, rauhoittavat hengitysharjoitukset ja hellivät pienet hoidot voivatkaan tehdä uupuneelle mielelle ja keholle. Shindo, joka on japania ja tarkoittaa sydämen johdatusta tai tietä sydämeen, auttaa kuulostelemaan ja hyväksymään omia tunteitaan ja tarpeitaan ja johdattaa rentoon läsnäoloon. Vuosien saatossa olen lisännyt shindotunteihini yhä enemmän toisen tukemista ja pientä hoitamista rapsutuksin ja kevyin painalluksin. Vuodenvaihteen jälkeen olen nähnyt ihmisissä myös hurjasti ulospäinsuuntautuneen tarpeen tulla nähdyksi ja kosketetuksi. Halaus, silitys, pieni hierominen, kaikki lempeydellä tehty toisen hoitaminen, sitä tarvitsemme yhä enemmän. On ihanaa, että voin shindon kautta tuoda tätä itse- ja ryhmähoitomenetelmää ihmisten tietoisuuteen. Joko sinä olet kokenut shindon taian?



Ei kommentteja