Yksinkertaista, mutta niin vaikuttavaa - Shindo

Tykkään shindosta erityisesti siksi, että se sopii lähes kaikille. Se on riittävän yksinkertaista, jotta sitä osaa tehdä aika nopeasti ilman ohjeisiin tuijottelua, mutta tarpeeksi vaativaa, jotta keho ja mieli harjoittelusta hyötyvät. Shindo on mielestäni kehollista meditaatiota, itsemyötätuntoa, omien rajojen tunnistamista ja ennen kaikkea rauhoittumista läsnäololle.


Kaikista ihaninta shindon ohjaamisessa on se, että olen itsekin jokaisen kurssin jälkeen kuin uudesti syntynyt. Rauhalliset venytykset, huolien ja murheiden puuskauttelu näkyväksi uloshengityksellä ja meditaation tuoma kevyen raskas olotila hoitavat myös minua ohjaajana syvästi.
Kertokaapas millainen shindotunti sopisi juuri tähän hetkeen? Kehoa herättelevä, seisaaltaan ja istualtaan tehtävä harjoitustunti vai palauttavaa pötköttelyä pitkine meditaatioineen?
Kuvassa nestekiertoa tasapainottava (munuainen ja virtsarakko) ja huolestuneisuutta purkava venytys, jota voit kokeilla helposti. Muista täsmätä asento juuri sinulle sopivaksi ja mukavaksi tyynyillä tai vilteillä, ja pienikin nyökkäys riittää. Jos venyt helposti, voit jopa tavoittaa varpaat, mutta muista pitää kevyesti kädet ristikkäin kyynärvarsien kohdalta. Tunnustele kehon kireyksiä, hengittele, ole läsnä tässä hetkessä. 💜


Olen huomannut, että Shindo on suurelle yleisölle niin vierasta, että välillä väsytän itseni tekemällä hurjasti töitä tuomalla shindoa tunnetuksi. Käytän viikottain kymmeniä tunteja some-päivityksiin, sähköposteihin ja verkkomateriaalin tuottamiseen. Nyt ajattelin hetken ottaa iisimmin somerintamalla - ensi viikolla aloitan verkkokurssin, johon keskityn rauhassa kuutisen viikkoa, ja sen rinnalla ohjaan sovitut kansalaisopiston verkkotunnit. Ne, joiden kuuluukin shindon pariin löytää, juuri ne löytävät. Voidaan hyvin!

Terkuin Tiina

Verkkokurssille ehtii ja mahtuu vielä hyvin mukaan, joten klikkaa tästä saadaksesi lisätietoa: https://forms.gle/xYugptqmuE4YHB6u9
Löydät minut, shindon ja meditaation myös www.facebook.com/shindoatiinankanssa


Ei kommentteja