Haluatko harrastaa rentoutumista - tai tehdä sitä jopa työksesi?

Muistatteko, milloin rentoutumisesta tuli muotia? Tuliko aluksi yin-jooga lempeine venytyksineen, sitten meditaatio, NLP, mindfulness ja ohjatut rentoutumishetket? Aina kuntokeskuksia myöten alettiin tarjota erilaisia menetelmiä, joilla kiireisen nykyihmisen stressiä saataisiin lievitettyä ja palautumista ja hyvinvointia lisättyä. Nyt on siis muotia "harrastaa rentoutumista", ja levon ja palautumisen merkitys on alettu ymmärtää, kuten esimerkiksi Yle kertoo elokuisessa jutussaan. Säännöllisillä shindo-rentoutustunneilla olen huomannut saman: ihmiset kaipaavat tietyn sovitun ajan ja ohjauksen rentoutumiselle ja hengähtämiselle. Myös ryhmän yhteinen energia ja tunnelma koetaan hoitavaksi ja iloa tuovaksi. 


Olen uskaltautunut haaveilemaan siitä, että saisin tehdä rentoutumisesta, palautumisesta ja hyvinvoinnista työtäni. Vaikka olen opiskellut intialaista päähierontaa, mindfulnessia ja joogaa, uskallan silti nostaa yhä uudelleen shindon yhdeksi toimivimmista menetelmistä. Shindo on tie omaan sydämeesi, kehoosi ja mieleesi. Siksi jokainen venyttely- ja hengittelykerta on erilainen matka sisimpääsi. Venyttelyhetkien lisäksi suosittelen jokaista etsimään käsiinsä lähimmän shindo-hoitajan, jos kaipaat palauttavaa, rentouttavaa ja syvästi hoitavaa kokemusta. 





Olen itse aloittanut shindon syventävät opinnot, jotka tähtäävät shindo-kouluttajaksi ja hoitajaksi. Näin pääsen myös tarjoamaan hoitoja ja ammentamaan vahvuuksiani opettajana ja kouluttajana. Kuopiolaisilla on heti vuoden alussa 5.-6.1.2019 mahdollisuus osallistua shindon peruskurssille. Jos kaipaat elämän leppoistamista, parempaa yhteyttä kehoon ja tunteisiin, keinoja löytää takaisin itseesi ja selättää stressiä niin tältä kurssilta löydät juuri näitä työkaluja arkeen. Näillä voit myös auttaa läheisiäsi voimaan paremmin.




Jomon-Shindo-peruskurssilla tutustutaan kuuteen Shindon perusvenytykseen, kolmeen Jomonin perusasentoon, muutamiin tehostaviin hoito-otteisiin sekä tehdään rentoutta ja vahvuutta tukevia harjoituksia. Alustavasti tutustutaan myös hartioiden ja jalkaterien hoitoon. Kurssisisältö antaa työkaluja omaan huoltoon. Opittuja asioita voi käyttää yksityisesti omassa lähipiirissä - itse suorastaan innokkaasti toin näitä oppeja kaikille läheisille heti peruskurssin jälkeen! Peruskurssin jälkeen on mahdollista opiskella shindo-ohjaajaksi, ja kurssi korvaa koulutuksesta yhden päivän. Lisää tietoa erilaisista shindo-kursseista, koulutuksista ja hoidoista löydät www.shindo.fi tai omilta sivuiltani www.facebook.com/parempipaiva. Jos innostut, myös Järvenpäässä on tulossa peruskurssi huhtikuussa 2019. 

Ei kommentteja