Halipysäkki - ihana rentoutusmenetelmä perheille


Oletko kuullut Halipysäkistä?

Se on lapselle ja läheiselle aikuiselle suunnattu shindovaikutteinen tunti, joka luo läheisyyttä ja luottamusta. Halipysäkillä venytellään, leikitään, hassutellaan, rapsutellaan ja rentoudutaan yhdessä ilman vaatimuksia tai tiukkoja rajoja. Siinä saatte keskittyä omaan tekemiseen ja kokemiseen, yhdessä lapsen kanssa.

Kehon hahmotus kehittyy, kosketus luo itsetuntoa, auttaa tunnistamaan omat rajat ja tuo mielihyvää. Yhdessä tekeminen tuo hyvää mieltä molemmille, ja samalla keskinäinen yhteys vahvistuu, ja molempien hermosto saa luvan rauhoittua arjen vilinän keskellä. Kosketuksen, hengitysharjoitusten ja venytysten kautta stressi ja jännitykset laskevat tehokkaasti. Myös uni voi parantua – sekä lapsella että aikuisella!

Shindo ja halipysäkki on luonnollinen tapa olla kosketuksessa lapsen kanssa. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja.

Halipysäkki on suunnattu 5-12 -vuotiaille lapsille yhdessä aikuisensa kanssa, mutta sitä on mahdollista muokata myös pienemmille osallistujille. Tärkeintä on yhteisen luottamuksen ja kokemuksen rakentaminen kaikki tuntemukset sallien, kokeillen ja ihmetellen. Halipysäkillä erityisesti aikuinen oppii uutta omasta lapsestaan ja omasta roolistaan vanhempana tai lapsen läheisenä. Voit osallistua kurssille yhdessä lapsesi tai esimerkiksi lapsenlapsesi kanssa - kuitenkin niin, että jokaisella lapsella on "oma" aikuinen, eli yksi lapsi aikuista kohden.


Halipysäkkiä on käytetty päiväkodeissa, lapsi- ja perhetyön järjestöissä (kuten MLL), perheterapian yhteydessä, erityisoppilaiden kanssa, kouluissa sekä perheille järjestetyissä tapahtumissa. Halipysäkistä voidaan muokata erilaisia kokonaisuuksia, aina tunnin tutustumisesta usean kerran kurssikokonaisuuksiin.

Lisää tietoa löydät www.shindo.fi tai facebook.com/parempipaiva. Halipysäkkiohjaajia löytyy eri puolilta Suomea!






Jomon-Shindo-rentoutusohjaaja
Halipysäkkiohjaaja Tiina Eerola

(Kuopio, Järvenpää, muut paikkakunnat sovittavissa)

Puhelin 050-5258183


www.facebook.com/parempipaiva

Ei kommentteja