Hörhöhoitojen maailmassa osa 2: lempeä shindo-hoito

Oletko etsinyt vastapainoa hieronnalle ja perinteisille hoitomuodoille? Jotain lempeämpää, kivuttomampaa, syvemmin palauttavaa? Itse todellakin olen, jo ennen rentoutusohjaajaopintojani. Shiatsu, akupunktio, osteopatia, naprapatia, faskiakäsittely, vyöhyketerapia, lymfahoito... Lista on loputon. Useimmiten hoitokokeilun jälkeen sattui ja kolotti, monesti jo hoidon aikana teki mieli pyytää lopettamaan. Eikä kyse suinkaan ole ollut hoitajien taitojen tai keskinäisen kemian puutteesta, vaan siitä, että menetelmä on ollut liian raju herkälle keholle.

Shindo-opintoihin kuului kokemus shindo-hoidosta, ja siinä hetkessä sulin lempeän kosketuksen alle. Jo se, että hoidettavan asentoa voidaan muokata sopivaksi, eikä päinmakuu ole ainoa mahdollisuus, tuntui hyvältä. Shindo-hoito on kokonaisvaltainen kokemus, jossa keholle ja mielelle annetaan tavallaan keinoja parantaa itse itsensä. Hoito tehdään futonilla maaten, vaatteet päällä, ja hoitaja käy läpi yleensä koko kehoa painellen, rapsutellen, kevyesti hieroen - tarpeen ja voinnin mukaan.

Pääsin shindo-hoitaja Tiina Koivulinnun lempeiden käsien alle Keravalle, Kiko-hyvinvoinnin tiloihin. Tiinasta huokuu ammattitaito ja lähimmäisenrakkaus sekä syvempi tietämys ja kokemus ihmisestä kokonaisuutena. Hänellä on hyppysissään meridiaanit, energiat ja varsinkin eräänlaiset energiakeskittymät ja -tukokset, joita hän osaa lukea ja kertoa enemmän kehon voinnista.

Kuvat Shindo ry
Hoidon aikana sain kevyitä painalluksia ja rapsutuksia selkään ja hartioihin ja koko kireään takalinjaan, sekä päähän, käsivarsiin ja rintakehään. Selän puolelle kokeiltiin myös Spacewalk-menetelmää, jossa jalkaterät vaivaavat ihanasti koko selkää samalla kuin kallonpohja nauttii käsien muikeasta otteesta. Omat krooniset vammani lantiossa ja jalkaterissä saivat erityiskäsittelyä tikkuhoidolla, joka muistuttaa energiahoitoa. Lopun varvashoito toi upean nirvanan, kun koko keho rentoutui. Rentoutunut, syvästi raukea olo valtasi minut hoidon jälkeen. Lantio tuntui notkeammalta ja oli auki, vammojen kipu oli selkeästi laantunut. Ennen kaikkea mieli uskoi, että kehoni on viisas ja pystyy parantamaan itsensä. Bonuksena sain kehotuksen käydä verikokeissa ja lääkärillä, sillä kehoni kertoi kohonneesta verensokerista sekä pernan ja haiman huonovointisuudesta. Myös vammat vaativat useamman hoitokerran, jotta saavat apua paranemiseen.


Shindo-hoidon erikoisuus on se, ettei ihmistä varsinaisesti pyritä "hoitamaan kuntoon" vaan keholle annetaan vain "yllykkeitä" hoitaa itse itseään. Hermoston tasapainottuminen, lempeän kosketuksen tuomat oksitosiinit ja endorfiinit, hoitajan energia ja lämpö - ne kaikki vaikuttavat syvästi parantaen.
Jos kärsit kivuista, unettomuudesta, stressistä, uupumuksesta tai haluat palautua ja voimaantua, suosittelen aivan ensimmäiseksi kokeilemaan juuri shindo-hoitoa. Hoitajien yhteystiedot löydät shindo.fi-sivulta. Tiina Koivulintu ottaa vastaan Keravan keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja suosittelen Tiinaa lämmöllä.


Ei kommentteja